Mahmut Akbulut 2.757 Gönderildi Mayıs 1, 2017 On 30.04.2017 at 02:12, Berat Önder yazdı: MERHABALAR FAR KAPALI İKEN SELLEKTÖR YAPMAK İÇİN HANGİ DİYOT VEYA RÖLE KULLANMALIYIZ UZUN KISA AYNI FAR H4 Forum arama motorunu kullanarak daha hızlı sonuç alabilirsiniz ... https://www.google.com.tr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwiPvaOiic7TAhXEUBQKHaMqDukQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.geceucusu.com%2Ftopic%2F5266-uzun-k%25C4%25B1sa-ampulleri-birle%25C5%259Ftirmek%2F&psig=AFQjCNFKMjyelsxucUDHQG_EWG9-fXHOHA&ust=1493706711054598 İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.633 Gönderildi Mayıs 1, 2017 (düzenlendi) Orijinal xenon aydınlatma sisteme geçince oluşan ve genelde Avrupa ece normunda çalışan far sistemlerinde arıza ışığına paralel aküden direkt besleme ile sonuç alan araçlarda ve Dogu blok araçlarda yaşanan ampul çıkınca oem xenon blast takılması ile oluşan voltajı kesen kontrollü far yapılarında her far için ayrı olarak uzun ve kısa far yapısını direkt aküden besleyerek sorunsuz çalışmasına olanak saglayan role şeması.İsteyen aynı role şeması akü tarafına yapar ve her 2 fara dagıtır.Aküye yakın olan fardan uzun ve kısa hüzme tetik kablolaraı ve sağ tarafada uzayan kalın artı kablosunuda çekerek baglayabilirler. Şema orijinal yapısı kopyadır ve üzerinde düzeltme yaparak yeniden çizim ve baglantılar yazılmıştır. H4 farlar içinde kullanılabilir. İsteyen her roleyi 40 amper veya üzeri ve istediği markayı kullanabilir.4 bacaklıda olabilir lakin 4 bacaklıda dikkat edilecek olan açık kontaklı olması. Lakin şeffaf içinde yeşil led olan role serisi tavsiyemdir.Yeşil led bobin arası diod ile koruma amacınıda bir nebze yerine getirmesinden dolayıdır. Mayıs 1, 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.946 Gönderildi Mayıs 8, 2017 On 4/30/2017 at 03:12, Berat Önder yazdı: MERHABALAR FAR KAPALI İKEN SELLEKTÖR YAPMAK İÇİN HANGİ DİYOT VEYA RÖLE KULLANMALIYIZ UZUN KISA AYNI FAR H4 Küçük harfle yazar mısın lütfen ? İletiyi paylaş Link to post
Berat Önder 1 Gönderildi Mayıs 19, 2017 (düzenlendi) Merhaba değerli büyüklerim bugun yine sizin tecrübe ve bilginize ihtiyacım var bana yardım edeceğinizi düşünüyorum ben sprinter aracıma kısalara ve uzunlara mercek takacagım ve merceklere 104 W CREE XHP50 12000LM Cips LED takıcam yani 4 mercek 4 led xenon şimdi sizden yardım istedigim ver burası ben bunların farı açında dördününde yanmasını istiyorum ve far kapalı iken dördü bir anda sellektör yapacak bunu nasıl yapabilir baglantı seması vs veya anlatırsanız çok sevinirim sizle resimleri paylaşacagım ürünlerin ve istedigim var örn. resminide paylaşacagım birde arıza kesici olarak 5w56rj çimento direnç düşünüyorum şimdiden teşekkür ederim KULLANACAĞIM MERCEKLER VE KULLANACAGIM LEDLER Mayıs 19, 2017 tarihinde Berat Önder tarafından düzenlendi İletiyi paylaş Link to post
Sırrı Polat 212 Gönderildi Mayıs 20, 2017 (düzenlendi) Oldu olacak farı açar açmaz 4 mercek uzun hüzmede açılsın , sellektör koluna da gerek kalmaz. Mayıs 20, 2017 tarihinde Sırrı Polat tarafından düzenlendi 3 İletiyi paylaş Link to post
Berat Önder 1 Gönderildi Mayıs 21, 2017 On 20.05.2017 at 22:27, Sırrı Polat yazdı: Oldu olacak farı açar açmaz 4 mercek uzun hüzmede açılsın , sellektör koluna da gerek kalmaz. KARDEŞİM MADEM YARDIMCI OLMAYACAKSIN BOŞ YORUMDA YAPMA İletiyi paylaş Link to post
Sırrı Polat 212 Gönderildi Mayıs 22, 2017 19 saat önce, Berat Önder yazdı: KARDEŞİM MADEM YARDIMCI OLMAYACAKSIN BOŞ YORUMDA YAPMA peki kızma kardeşim , dolu yorum yapacak olan varsa buyursun , ama ben bu forumda , amacı aydınlatma olmayan , trafik güvenliğini ve trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atacak isteklere cevap verilmediğini biliyorum ama belki birileri çıkar , kolay gelsin 3 İletiyi paylaş Link to post
Hazar Erulusoy 117 Gönderildi Mayıs 22, 2017 Bu tip bir uygulama sürüş güvenliğini tehlikeye atacaktır. Sırrı Bey'in yorumu tamamiyle doğrudur ve kendisine katılıyorum. 2 İletiyi paylaş Link to post
Adnan Çelik 2 Gönderildi Ocak 1, 2018 On 07.01.2007 at 07:48, Selçuk Keleş yazdı: Xenon Kit için Arıza Işığı Önleyici Bu konu silindi mi hocam İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.946 Gönderildi Ocak 2, 2018 On 1/1/2018 at 04:12, Adnan Çelik yazdı: Bu konu silindi mi hocam 10 yıl öncenin konusuymuş, burayla birleştirilmiştir muhtemelen. Bir de kitlerle ilgili konuları forumda konuşmuyoruz artık. İletiyi paylaş Link to post
Ali Çal 4 Gönderildi Ocak 16 Konunun üstünden çok zaman geçmiş ama şimdi sonuç nedir 2011 fiesta aracımda 1.5 yıla yakın zamandır Philips H7 balastını çevirici ile D2s ampulle kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Şimdi bosh aL d1s balast aldım gen kaç bilmiyorum ama onu bağlayacağım buna röle gerekirmi yoksa yine Philips gibi far kablosun a bağlayıp devam mı edeyim 1 İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.946 Gönderildi Ocak 17 8 saat önce, Ali Çal yazdı: Konunun üstünden çok zaman geçmiş ama şimdi sonuç nedir 2011 fiesta aracımda 1.5 yıla yakın zamandır Philips H7 balastını çevirici ile D2s ampulle kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Şimdi bosh aL d1s balast aldım gen kaç bilmiyorum ama onu bağlayacağım buna röle gerekirmi yoksa yine Philips gibi far kablosun a bağlayıp devam mı edeyim Araca göre değişir Bazı araçlarda balastın ilk başta aşırı yüklenmesi nedeniyle arıza ışığının yanmasını ya da akımın kesilmesini engellemek için röleli bağlantıya ihtiyaç duyuluyordu. Balastı değiştirdiğine göre ampulü de değiştirmen gerekecek. Yine aynı şekilde H7 soketten besleme yapabilirsin sorun çıkarsa röle bağlantısı yaparsın. İletiyi paylaş Link to post
Ali Çal 4 Gönderildi Ocak 17 14 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Araca göre değişir Bazı araçlarda balastın ilk başta aşırı yüklenmesi nedeniyle arıza ışığının yanmasını ya da akımın kesilmesini engellemek için röleli bağlantıya ihtiyaç duyuluyordu. Balastı değiştirdiğine göre ampulü de değiştirmen gerekecek. Yine aynı şekilde H7 soketten besleme yapabilirsin sorun çıkarsa röle bağlantısı yaparsın. Bugün H7 soketten bağladım normal kullanırken sorun yok ama far kapalıyken selektör atacak şekilde bağladığımda sağ selektör attı sol pırpır etti nerde sorun var bilmiyorum ama uğraşmadım h1 kendi uzunları selektör atıyor zaten far kapalıyken İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.946 Gönderildi Ocak 18 10 saat önce, Ali Çal yazdı: Bugün H7 soketten bağladım normal kullanırken sorun yok ama far kapalıyken selektör atacak şekilde bağladığımda sağ selektör attı sol pırpır etti nerde sorun var bilmiyorum ama uğraşmadım h1 kendi uzunları selektör atıyor zaten far kapalıyken Aküden direk hat alarak röleli bağlantı yaparsan muhtemelen sorunun çözülür. İletiyi paylaş Link to post
Ali Çal 4 Gönderildi Ocak 18 10 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Aküden direk hat alarak röleli bağlantı yaparsan muhtemelen sorunun çözülür. Gerek görmedim ona ya far kapalıyken h1 ler ve sisler selektör atıyor zaten bu şekilde çok iyi oldu benim için sol oem sağ toplama 1 İletiyi paylaş Link to post
Ali Çal 4 Gönderildi Ocak 19 4 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Sağdaki ampul halojen mi? Hayır photon 4300k D2s + Philips balast sol Philips 9285 d1s + Bosch balast 1 İletiyi paylaş Link to post