Oktay Toker 2.633 Gönderildi Temmuz 27, 2017 Geçtiğimiz aylarda Malatya'dan Forum üyemiz Eray Özberk arkadaşımızın Focus 3 aracına kendi çalışması olan bi-xenon mercek montajı sonrası bazı sorunlardan dolayı ve gündüz farı çalışması için tarafıma vermiş ve onarım ve Hella gen5 balast xenon ampul ilavesi,Philips 4800k metal kasalı xenon ampul almıştık lakin beyaz tonu tatmin etmediği için kendisi sonradan 8000k d1s alarak ve Mercedes Gündüz farı işlemi yapmaya karar verdik.Çalışma oldukça sıkıntılı montaj evreleri ile ve buna sinyalide aynı çubuk üzerinden vermeye karar verince ledler ve sogutucu işlemleri vesiare epey teknik fikirler sonrası sinyal yapsakta iyi sonuç alamadım ve Sinyal olacak diye beyaz ledin odagınıda mecbur kaydırdık yinede iyi sayılacak gündüz farı ışığımız mevcut.Zaman kaybı olunca şimdilik nazarlık olsun dedik ve buna ilave olarak orijianal park ampulü kısmını turuncu ampul takıp sinyale ekledim.Gündüz farı alt köşe kısmı kısa mesafeli olduğu için sinyalde fena değil.Akşamları zaten sıkıntı yok.İlerki bir geniş zamanda sinyal aşamasını çözmek üzere anlaştık.Bu sürede tabiki sinyal için fikirler üretmeye devam edeceğim.Tabi gündüz farı çubugundan ayıracağım gibi duruyor.Audi ve yeni kasa Octavia tip sinyal ve gündüz farı verecek şekilde çalışmaya özendim lakin çubuk odak kısmı çok ince olunda performans alamadık. 1 1 İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.633 Gönderildi Eylül 11, 2017 Adana ilimizden bir arkadaşımız daha önce çalışmasını yapması kısmet olan bir önceki sayfada olan çalışmadır.Farlar bir kaza sonucu kenara konulup ve araçta farklı zamanda satılınca farlarda satılık olunca tavsiye ile almıştı,tarafıma yeniden yollandı ve çok daha farklı bir çalışma için arkadaşımızın aklındaki fikirler doğrultusunda yeniden projelendirildi, çalışma yine uzun soluklu ve cidden her detayını en az 2 defa bozup yapmak ile kılı kılına montajı yapılan ve parça açılarını en ideal açıyı yakalayarak montajı biten bir çalışma oldu,farklı sorunlarda başımızdan eksik olmadı çok şükür ve Rabbimin izni ile oldukça güzel bir sonuç ile bitirmek kısmet oldu. Çalışmada öncelikle zarar gören far için cam temin edildi ve bu defa 2014 Audi A4 diye biliyorum gündüz farı pleksi çubuk,Bmw 3 serisi ve x3 lerde sanırım kullanılan Angel halka ve bu halkaya ait orijinal çerçeve tabanı kullanıldı.Sinyal içinde bu çizgiye uyum için Mercedes E seris farlarda kullanılan park aydınlatması parçası kullanıldı.Angel ve kaşta her farda toplamda 5 tane Osram 5 watt smd3535 6000k ledler kullanıldı.Sinyallerde her birinde 12 tane Amber 3 watt smd3535 led kullanıldı.Daha önceki çalışmada kullanılan HElla bi-xenon ve Hella xenon kit aynen kullanıldı. İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.633 Gönderildi Aralık 5, 2018 (düzenlendi) Araba yaşlandı lakin farla gençleştirmeye çalışmışlar.Led driving yazıyor lakin Xenon tipinde led miy di bu kısmı anlayamadım. Aralık 5, 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.633 Gönderildi Aralık 5, 2018 Sanırım xenon tipinde 360derecelik diye algıladığım led flaman yapılmış ve invertörlü şekilde.Bu çok iyi gelişme denilebilir.Hoşuma gitti. İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.633 Gönderildi Aralık 13, 2018 Evet yazıyormuş zaten d8s diye.Led dizayn diye sevinmiştim.Bari megan gibi düzgün bişi yapsalardı.Ford'a yazık 1 İletiyi paylaş Link to post
Okan Uçman 0 Gönderildi Nisan 8, 2019 Merhabalar, Foruma yeni katılıyorum, birçok yazıyı okudum ama tam olarak konuya hakim değilim o yüzden de tam anlayamadım kusura bakmayın. Ford Focus 3 aracım var. Aracımın farı kırılması sonucunda bir far arayışına girdim. İnternette çıkma far ararken yine çıkma ama ledli ve mercekli bir far buldum. Satıcı ile konuştuğumda uyum sağlayacağını söyledi. Gidip farları aldım. Far orjinal değil, yan sanayi muhtemelen çin yapımı bir far. Uzun far girişinde yine orjinaldeki gibi h1 girişi kullanmışlar, kısa ve mercekli far girişinde de h1 girişi kullanmışlar. Ben de ikisine de h1 ampul taktım. Gündüz herşey çok güzeldi. Farlar çok güzel duruyordu ama gece olunca fark ettim ki bir odak sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı çözebilir miyim? Bu konu hakkında fikri olan var mıdır? Çözmek için iki düşüncem var. 1. Bu merceğe halojen far uyumlu değil, onun için led yada xenon alıp deneyebilirim. 2. far ayarı için iyi bir ustaya gösterebilirim. İzmir'de yaşıyorum sanayide bir kaç ustaya gösterdim ama yardımcı olmadılar maalesef. Satıcı da yardımcı olmadı. Fotoğrafları yükledim. Bu sorunu çözme şansım var mıdır? İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.946 Gönderildi Nisan 8, 2019 Bir saat önce, Okan Uçman yazdı: Merhabalar, Foruma yeni katılıyorum, birçok yazıyı okudum ama tam olarak konuya hakim değilim o yüzden de tam anlayamadım kusura bakmayın. Ford Focus 3 aracım var. Aracımın farı kırılması sonucunda bir far arayışına girdim. İnternette çıkma far ararken yine çıkma ama ledli ve mercekli bir far buldum. Satıcı ile konuştuğumda uyum sağlayacağını söyledi. Gidip farları aldım. Far orjinal değil, yan sanayi muhtemelen çin yapımı bir far. Uzun far girişinde yine orjinaldeki gibi h1 girişi kullanmışlar, kısa ve mercekli far girişinde de h1 girişi kullanmışlar. Ben de ikisine de h1 ampul taktım. Gündüz herşey çok güzeldi. Farlar çok güzel duruyordu ama gece olunca fark ettim ki bir odak sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı çözebilir miyim? Bu konu hakkında fikri olan var mıdır? Çözmek için iki düşüncem var. 1. Bu merceğe halojen far uyumlu değil, onun için led yada xenon alıp deneyebilirim. 2. far ayarı için iyi bir ustaya gösterebilirim. İzmir'de yaşıyorum sanayide bir kaç ustaya gösterdim ama yardımcı olmadılar maalesef. Satıcı da yardımcı olmadı. Fotoğrafları yükledim. Bu sorunu çözme şansım var mıdır? Merceklerin ışık dağılımı iyi görünmüyor ancak öncelikle far ayarı yapılması lazım, yere bakıyor. Linkteki şekilde siz yapın ya da ustaya götürün. Ardından da bir duvarın 5 metre gerisinden farın duvardaki ışık desenini çekin, bakalım. İletiyi paylaş Link to post
Mahmut Akbulut 2.757 Gönderildi Nisan 8, 2019 Okan bey merhaba , aramıza hoş geldiniz Aldığınız farlar Junyan marka olmalı çünkü Ford markasına en fazla far ve stop yapan marka , aydınlatma konusunda oldukça vasat bir yapıya sahipler , görsel olarak güzeller evet ama aydınlatmıyorlar . Çözümü tabi ki var ama profesyonel bir el değmesi şart yada elinizin bu tarz işlere yatkın olması alet edevat kullanabilmeniz , elektrik ve teknik bilgilere azda olsa sahip olmanız gerekmekte . Aksi durumda farlara telafisi mümkün olmayan hasarlar verebilirsiniz . Farlar açılacak mevcut merceğin yerine en uygun yapıda OEM mercek ve OEM xenon kit takılarak , Mercedes BMW yada Audi gibi araçların aydınlatmasına sahip olacaksınız ... İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.633 Gönderildi Nisan 8, 2019 Okan bey hoş geldiniz. Far ayarı ciddi bozuk denilebilir.Bu farların ayarını düzgünce yapabilecek ve sabırlı birini umarım bulursunuz. Far ayarını yaptırabilsenizde Mahmut arkadaşımızın yorumu geçerli olacaktır. İletiyi paylaş Link to post
Barış kutucu 0 Gönderildi Mayıs 9, 2020 Arkadaslar merhabalar 2016 ford focus marka aracımın farlarını açıp içlerine çin malı h1 bıxenon mercek koydum aydınlatma olarak h1 eskı nesil xenon aldım ancak söyle bir sıkıntı var xenon balastları 35w phılıps ampul 55w hid marka farları yaktıktan belirli süre sonra tek farım sönuyor aç kapa yapıyorum yanmıyor yaklasık 1 saat sönuk kaldıktan sonra tekrar açtıgımda farlar sorunsuz şekilde yanıyor sorun ampuldemi balasttamı yoksa araçtamıdır saygılar (led zenon taktım suanda pek aydınlatmıyor ) İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.633 Gönderildi Mayıs 10, 2020 (düzenlendi) http://www.geceucusu.com/announcement/1-halojen-farlara-takılan-h1h4h7h11-tipi-xenon-kitler-ve-led-ampullerle-ilgili-mesajlar/ Mercek seçimi hatalı olmuş.halojen sisteme yani halojen ampul kullanan mercek veya tas sistemine bu tip ürünler ve uygulama tavsiye olunmaz,Ne takarsanız takın memnun olmayacağınızı paylaşımlardan ve tecrübe ile söyleyebilirim.Masrafınızı yapmışsınız lakin aydınlatma performansı için d1s veya d2s olanlara dönüş yapmanız çözüm olsada her şekilde bu araçta balast cambuslıda olsa demekki Araç yazılımı hataya düşüyor ve arıza modulü yapılması lazım. Mayıs 10, 2020 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi İletiyi paylaş Link to post
Mahmut Akbulut 2.757 Gönderildi Ağustos 11, 2020 On 09.05.2020 at 18:14, Barış kutucu yazdı: Arkadaslar merhabalar 2016 ford focus marka aracımın farlarını açıp içlerine çin malı h1 bıxenon mercek koydum aydınlatma olarak h1 eskı nesil xenon aldım ancak söyle bir sıkıntı var xenon balastları 35w phılıps ampul 55w hid marka farları yaktıktan belirli süre sonra tek farım sönuyor aç kapa yapıyorum yanmıyor yaklasık 1 saat sönuk kaldıktan sonra tekrar açtıgımda farlar sorunsuz şekilde yanıyor sorun ampuldemi balasttamı yoksa araçtamıdır saygılar (led zenon taktım suanda pek aydınlatmıyor ) OEM olmayan ürünler hakkında yorum yapmak çok sağlıklı değil ama yine de yazayım ; 35W xenon balasta 35w ampul takılmalıydı , 55W ampulü 35W balast beslemez ısınır , araçta geri dönüşü olmayan hasarlara neden olur . İletiyi paylaş Link to post
Can Aksoy 0 Gönderildi Kasım 7, 2021 Selamlar foruma yeni üye oldum , aracımda orjinal adaptif bi-xenon far sistemi var , far ayarlarımın tam olmadığını düşünüyorum , şöyle ki kısalar bayağı bir kısa gösteriyor sanki bunu biraz daha uzağı göstermesi için ayar yapılmalı mı ? kısalar ayarlandıktan sonra uzunlar da mı ayarlanmalı ? Bir de farların ışık izi zikzak gibi normalde sol farın izi ile sağ farın izi birleşip ilerde bir üçgen oluşturması gerekmez mi ? yakın zaman da bir foto ekleyeceğim ama anlatmaya çalıştım İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.946 Gönderildi Kasım 8, 2021 11 saat önce, Can Aksoy yazdı: Selamlar foruma yeni üye oldum , aracımda orjinal adaptif bi-xenon far sistemi var , far ayarlarımın tam olmadığını düşünüyorum , şöyle ki kısalar bayağı bir kısa gösteriyor sanki bunu biraz daha uzağı göstermesi için ayar yapılmalı mı ? kısalar ayarlandıktan sonra uzunlar da mı ayarlanmalı ? Bir de farların ışık izi zikzak gibi normalde sol farın izi ile sağ farın izi birleşip ilerde bir üçgen oluşturması gerekmez mi ? yakın zaman da bir foto ekleyeceğim ama anlatmaya çalıştım Xenon farlarda yükseklik ayarı otomatik ama ayrıca elle düzeltme yapılan vidalar da farın arkasında mevcut. Uzun, kısa ile birlikte hareket eder ayrıca ayar gerekmez. Bir duvarın 5 metre gerisinden ışık deseninin fotosunu öekin bakalım. Far ayarı için : İletiyi paylaş Link to post
Can Aksoy 0 Gönderildi Kasım 8, 2021 10 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Xenon farlarda yükseklik ayarı otomatik ama ayrıca elle düzeltme yapılan vidalar da farın arkasında mevcut. Uzun, kısa ile birlikte hareket eder ayrıca ayar gerekmez. Bir duvarın 5 metre gerisinden ışık deseninin fotosunu öekin bakalım. Far ayarı için : İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.946 Gönderildi Kasım 9, 2021 Sağ far az bişey yüksek onu vidasından düşürebilirsiniz onun dışında bir problem göremedim. Işık deseni de normal, her farın çizgisi sağa doğru yukarı açılır, ___/---- şekinde. İletiyi paylaş Link to post
Can Aksoy 0 Gönderildi Kasım 25, 2021 On 09.11.2021 at 16:03, Selçuk Keleş yazdı: Sağ far az bişey yüksek onu vidasından düşürebilirsiniz onun dışında bir problem göremedim. Işık deseni de normal, her farın çizgisi sağa doğru yukarı açılır, ___/---- şekinde. Hocam yeni gördüm mesajınızı sanki kısalar bayağı kısa gibi biraz daha uzağı göstermesini sağlayamam mı ? İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.946 Gönderildi Kasım 26, 2021 22 saat önce, Can Aksoy yazdı: Hocam yeni gördüm mesajınızı sanki kısalar bayağı kısa gibi biraz daha uzağı göstermesini sağlayamam mı ? Gözle görülür bir problem görünmüyor. Tam kesin sonuç içins eviye ayarını yaptıktan ya da yaptırdıktan sonra son durumu değerlendirelim bence. İletiyi paylaş Link to post