Abdullah Açıkel 0 Gönderildi: Mayıs 6 (düzenlendi) Saygıdeğer abilerim herkese merhaba. Ben farlara farklı bir görüntü katmak amacıyla bi işe kalkıştım. Özetle sinyal bölümüne beyaz ve turuncu iki ayrı led koydum. Parklar açıkken beyaz ledin yanmasını, sinyal verdiğimde beyazın kapanıp turuncu ledin yanmasını istiyorum. Bunun için çift kontak röle kullandım. 30 numaralı bacağa parktan elektrik verdim tetik için sinyalden. Fakat şöyle bir sorun var parklar açıkken istediğim oluyor fakat parklar kapalıyken sinyal verdiğimde yanmıyor. Bunu nasıl çözebilirim? Mayıs 6 tarihinde Abdullah Açıkel tarafından düzenlendi İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.946 Gönderildi Mayıs 7 Sinyalden ve parktan ayrı ayrı tetik vermen gerekmiyor muydu? İletiyi paylaş Link to post
Abdullah Açıkel 0 Gönderildi Mayıs 7 30 numaraya parktan verdim 85 numaraya sinyalden verdim İletiyi paylaş Link to post
Bünyamin Baş 12 Gönderildi Mayıs 7 Rolenin Bobin uçlarına sinyalin artı ve eksi kutuplarını bağlayın ve birde diyot ile 2200uf kapasitör bağlayın sonrada gündüz ledinin de artı kutbunu COM ve RC uçlarına bağlarsanız sorun düzelecektir İletiyi paylaş Link to post
Abdullah Açıkel 0 Gönderildi Mayıs 9 On 08.05.2022 at 00:41, Bünyamin Baş yazdı: Rolenin Bobin uçlarına sinyalin artı ve eksi kutuplarını bağlayın ve birde diyot ile 2200uf kapasitör bağlayın sonrada gündüz ledinin de artı kutbunu COM ve RC uçlarına bağlarsanız sorun düzelecektir Abi çok anlayamadım rölenin numaralarına göre tekrar söyler misin? Bi de diyotu nereye koymam gerek İletiyi paylaş Link to post
Mustafa Bağseven 194 Gönderildi Mayıs 18 Bu problem tek röle ,diyot ve kondansator ile halledilir. Kondansator kullanmadıysanız zaten kamyoncuların sinyali gibi çapraz yanıp sönecektir. Çift kontak röleye bile gerek yok bana göre. Bu baglantıyı yapabilmeniz için rölenın ne işe yaradıgını,çalışma mantıgını iyi anlayıp ona göre baglantı yapmanız gerekir. İletiyi paylaş Link to post