Uğur Gül 4 Gönderildi: Aralık 22, 2018 Merhaba arkadaşlar Forumda bulamadım aslında internetde de bulamadım evde kullandığımız led ampullerin önünde pleksiye benzeyen ışığı homojen hale getiren bir plastik var pleksi gibi ama esnek şekil vermesi ve kesmesi daha kolay Bu plastiğin adı sanı nedir acaba bilen var mı? Nerden temin edebiliriz Anlatmaya çalıştığım plastiğin birde resmini ekledim İletiyi paylaş Link to post
Mahmut Akbulut 2.734 Gönderildi: Aralık 22, 2018 (düzenlendi) Bu ham maddenin PVC olduğunu düşünüyorum . PVC esnektir ve kolay şekil alır , pleksi cam şeffaflığında ve kırılgandır , pvc ise daha yumuşaktır ama şeffaf değildir . Evlerimizde eskiden wc ve banyo tavan lambası olarak kullanılan karpuz glob aydınlatma armatürleri de aynı malzemeden mamüldür ... Aralık 22, 2018 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi İletiyi paylaş Link to post
Uğur Gül 4 Gönderildi: Aralık 22, 2018 Mahmut usta eski karpuzlar camdı bi tane kırmıştım düşürüp sonra dediginiz gibi camların yerini plastikler aldı Pvc olarak bi araştırma yapayım bu malzemeyi bulursam pleksi ile yapmak istediğim stop tasarımını bununla çok daha kolay yaparım hem kesme biçme hemde eğip bükme daha kolay olur da bulabilsek tabi İletiyi paylaş Link to post
Mahmut Akbulut 2.734 Gönderildi: Aralık 22, 2018 Kullanılacak yüzeyin alanı nedir bilmiyorum , alan genişse kalıp olmadan pvc yada pleksiye şekil vermeniz zor olur kanaatindeyim . İletiyi paylaş Link to post
Uğur Gül 4 Gönderildi: Aralık 22, 2018 Motosiklet stop farı için kullanıcam hocam Çok büyük bir alan değil ama sıfırdan tasarlıcam kafamdakini yapabilirsem tabi Pleksi benim için zor olmak bir yana işkence olur özellikle kıvrımlı kesmeye kalkıştığımda Fakat bu resimdeki ampulün pvc kısmını oldukça esnek yani kıl testeresi ile çok kolaylıkla kesilebilir. Pvc den yola çıkarak bazı resimler var int de ama bire bir görmek lazım araştırmalarım devam ediyor İletiyi paylaş Link to post
Uğur Gül 4 Gönderildi: Aralık 24, 2018 Mustafa hocam Bu malzemeyi maket bıçağı (falçata) ile elma soyar gibi kesebiliyorum Pleksiyi bu şekilde kesebilirmiyim bilmiyorum Pleksi olduğunu sanmıyorum zira bunun gibi bir örnek malzeme daha var Elektirik panosunda ki led lambaların önünde de bu plastik malzemeden var 0.50mm kalınlığında esnek bir yapıda söküp baktım İletiyi paylaş Link to post
Mahmut Akbulut 2.734 Gönderildi: Aralık 24, 2018 19 saat önce, Mustafa Bağseven yazdı: Rakı beyazı pleksi o İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.631 Gönderildi: Mart 6, 2019 Silikon bir parça.Elle dokunulduğunda hissedilebilir.Her led ampulde olmuyor.Çinlilerinki bu tip.Oem stillerde pleksi tarz kullanılıyor.Neredeyse 6 yıldır bu led ürünleri evde her ampul takılan yerde mevcut. Kolayca bulacağınızı düşünmüyorum.Hammaddesini bulursanız zaten kalıpla yapmak şart ve düşündüğünüz yerde kullanılmayacak bir ürün çünki ışığı hamojenik şekilde verebilen bir özelliği var ve sadece park aydınlatması olarak ve dış etkenlerden korumalı yaparsanız yapılabilir düşüncesindeyim. İletiyi paylaş Link to post