Selçuk Keleş 1.923 Gönderildi: Temmuz 21, 2013 Automotive Lighting'in Mercedes Benz S sınıfı için geliştirdiği iki projektör modülünden oluşan ledli far sistemi otomatik olarak sürüş koşullarına uyum sağlarken aynı zamanda da gün ışığı kalitesinde aydınlatma sunuyor.4600 m²'ye yakın alanı aydınlatabilen far, optimum yol aydınlatmasını sağlamak için geliştirildi. Farın iki ana parçası bulunuyor. Bu iki ledli projektör modülleri kısa far ışığı ve kesilme çizgileri değişebilen diğer ışık formlarını üretebiliyor.Birinci projektör 8 ledden oluşuyor ve uzunluğu 49 metreye varan oldukça geniş yayılan kısa far ışığını üretiyor. Aynı zamanda yatay kesilme çizgisini de oluşturarak göz kamaşmasını engelliyor.İkinci projektör modülündeki 4 led ile uzun far ışığı üretiliyor. Dönebilen bu ikinci modülün de desteği sayesinde toplam 145 metreye varan kısa far menzili elde edilebiliyor.Bu projektör modülü sürüşe uyumlu aydınlatma fonksiyonlarını oluşturuyor. Örneğin 90 km/s üstü hızlarda otoyol aydınlatma moduna geçerek daha uzun menzili göz kamaştırmadan aydınlatıyor.Hız, eğim, direksiyonun pozisyonu gibi değerleri hesaplayan sistem, dönebilen bu projektör modülünü 15° dışarı veya 7° içeriye döndürerek virajlarda optimum aydınlatmayı sağlayabiliyor.Adaptif uzun far asistanı yaya ve araçları algılayarak göz kamaştırmadan uzun farı sürekli açık tutabiliyor.Tümü ledli projektör modülleri 5500-6000K renk ısısıyla gün ışığı kalitesinde 1100 lümen güçte kısa far aydınlatmasını gerçekleştirebiliyor. 2 İletiyi paylaş Link to post
Mahmut Akbulut 2.734 Gönderildi: Temmuz 21, 2013 Muhteşem bence tasarımlar tam bir mühendislik harikası 1 İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.631 Gönderildi: Temmuz 21, 2013 (düzenlendi) Uzun arge çalışmalarından sonra ortarya çıkanlar son derece güzel.İlerde bunlara eski nesil diyeceğiz.Bu zamanda çok geç değil.Ledin performansı sayesinde ve reflektör yapısınında çok iyi olması ile 1100 lümen bile son derece etkili bir alana yetecek görünüyor. Temmuz 21, 2013 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi İletiyi paylaş Link to post
Misafir Gönderildi: Temmuz 21, 2013 Yavaş ilerliyorlar bilerek. Vatandaş sindirsin diye. Videoda bir çok aydınlatma kusuru var. İstense düzeltilir. İletiyi paylaş Link to post
Ali İz 0 Gönderildi: Temmuz 22, 2013 (düzenlendi) http://youtu.be/IA4OMJfk2-8Bu sistemin tüm arabalarda Standart olmasi ne kadar sürer aceba, özellikle uzun yolda ayarsiz farli arabalar insani gercekten deli ediyorsu resim video önizlemesi nasil ekleniyor bir türlü beceremedim? Temmuz 22, 2013 tarihinde ALI ZZ tarafından düzenlendi İletiyi paylaş Link to post
Mahmut Akbulut 2.734 Gönderildi: Temmuz 22, 2013 http://youtu.be/IA4OMJfk2-8Bu sistemin tüm arabalarda Standart olmasi ne kadar sürer aceba, özellikle uzun yolda ayarsiz farli arabalar insani gercekten deli ediyorsu resim video önizlemesi nasil ekleniyor bir türlü beceremedim? İletiyi paylaş Link to post
Mehmet Özyürek 618 Gönderildi: Temmuz 24, 2013 26. saniyedeki ani fren ikaz sistemini gördünüz mü.. ? Benim istediğim bu işte... İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.923 Gönderildi: Temmuz 25, 2013 26. saniyedeki ani fren ikaz sistemini gördünüz mü.. ? Benim istediğim bu işte...26. saniyede ben öyle bişey göredim.http://youtu.be/IA4OMJfk2-8Bu sistemin tüm arabalarda Standart olmasi ne kadar sürer aceba, özellikle uzun yolda ayarsiz farli arabalar insani gercekten deli ediyorsu resim video önizlemesi nasil ekleniyor bir türlü beceremedim?Şu anda manuel seviye ayarlaması en ucuz araçta bile standart ancak insanlar kullanmayı pek bilmiyor. Otomatik seviye ayarlamasının standartlaştırılması konusunda daha önce zorunluluk getirilmeye çalışıldı ancak maliyetten dolayı kurulca reddedildi. 1 İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.631 Gönderildi: Temmuz 25, 2013 25.saniye ile 29 saniye arasında merconun fren yapışı.Mustafa çakar sistem yerine bunun gibi fren çakarını yapsana. İletiyi paylaş Link to post
Mehmet Özyürek 618 Gönderildi: Temmuz 25, 2013 Bu video 26. saniye..Mustafa çakar sistem yerine bunun gibi fren çakarını yapsana.Projem hazır, yarın malzeme tedariğini yapıyorum.. Cumartesi elimde olursa pazara montajı yaparım Selçuk.. göremediğin ani fren çakarı ne ufuklar açtı bende bi bilsen 2 İletiyi paylaş Link to post
Mustafa Bağseven 191 Gönderildi: Temmuz 26, 2013 Ani fren çakarı zaten benım arabamda var.Elonun sinyal ikaz rölesini kendı yaptıgım devreye uyarladım. 1 İletiyi paylaş Link to post
Selçuk Keleş 1.923 Gönderildi: Temmuz 26, 2013 Başka videoya bakıyordum herhalde. Evet şık görünüyor. İletiyi paylaş Link to post
Mehmet Özyürek 618 Gönderildi: Temmuz 26, 2013 Ben de elonun röleleri ile yapacağım, yarın gelir inşallah... İletiyi paylaş Link to post
Ali İz 0 Gönderildi: Eylül 3, 2013 26. saniyede ben öyle bişey göredim.Şu anda manuel seviye ayarlaması en ucuz araçta bile standart ancak insanlar kullanmayı pek bilmiyor. Otomatik seviye ayarlamasının standartlaştırılması konusunda daha önce zorunluluk getirilmeye çalışıldı ancak maliyetten dolayı kurulca reddedildi.Video far yükseklik ayarlariyla ilgili degil Matrix led far isigi istenilen bolgeleri karartip diger alanlari isiklandirmasi ile ilgili dikkatle izlenirse sadece karsidan gelen aracin ve önde giden aracin oldugu oldugu yerlerin karardigi görülür. İletiyi paylaş Link to post