Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Anladım tabiki de dediğim gibi ampulde sorun var ampulun kapsulü projektörün odak noktasında durmuyor.son resimde demi problem var ? İletiyi paylaş Link to post
Erkan Kahya 283 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Ilk mesajın son iki fotoğrafı için şunu söyleyebilirim ki normalde kısa far için tam ordaki yükselen çizginin sağında ve solunda görünen o mavimtrak çigileri düz durması ve uzun far için olan fotoğraftaki hot spot denilen parlak yer biraz daha aşağı oluyor, ayrıca yarım ay şeklinde uzun desenide belli oluyor. Ama seninkinde farklı. H7 ampülü uydurmaya çalışırken bende de böyle oluyordu odak tutturamayınca. İletiyi paylaş Link to post
Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Ne yaptım ne ettim bundan iyi görüntü alamadım abilerim ne önerirsiniz :( Ampul ters değil Ampul markası Photon d2s Neyi ters yapıyorum acaba İletiyi paylaş Link to post
Gökhan Tongay 186 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Mercek h7 için olabilir mi acaba ? ya da ampulün girdiği yer problemli ya da merceğin kesilme çizgisini çıkartan metal kısım problemli gibi.uzunların böyle kısaların böyle gözükmesi lazım. İletiyi paylaş Link to post
Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Mercek h7 için olabilir mi acaba ? ya da ampulün girdiği yer problemli ya da merceğin kesilme çizgisini çıkartan metal kısım problemli gibi.Hocam mercek yeni tip Hella bi xenon mercek ampul Photon d2s 4300 k Anlamadım ki sorunun ne olduğunu En kötü huyum bişeyi basaramayinca dağıtıyorumMercekleri vurcam duvara parcaliycam İletiyi paylaş Link to post
Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 25, 2014 vurma bana gönder Hocam valla resimleri biliyorum Bi xenon bende de vardı Kendim de yapmak istedim hobi gibi bişey olsun diye de Üstadlardan gelip sorunun nerde olacağını söyleyen yok Bakıp kaciyorlar konuya İletiyi paylaş Link to post
Gökhan Tongay 186 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Valla dediğim gibi ya merceğin içerisindeki hareketli parça yamuk hasarlı ya da ampul yuvası uygun değil.Duvara ne kadar mesafeden foto çekiyorsun ? Çünkü hangi mercek olursa olsun duvara yaklaştıkça görüntüsü bozuluyor. İletiyi paylaş Link to post
Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Valla dediğim gibi ya merceğin içerisindeki hareketli parça yamuk hasarlı ya da ampul yuvası uygun değil.Duvara ne kadar mesafeden foto çekiyorsun ? Çünkü hangi mercek olursa olsun duvara yaklaştıkça görüntüsü bozuluyor.2 metre filan belki daha az bi de koridor boyunda deneyeyim bakalım dediginiz doğru olabilir İletiyi paylaş Link to post
Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Balkondan aşağı tutarak baktım dediğiniz gibi iz filan kalmadı teşekkür ederim İletiyi paylaş Link to post
Gökhan Tongay 186 Gönderildi: Ekim 25, 2014 atacaksan hala gönder karşı ödemeli İletiyi paylaş Link to post
Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 25, 2014 atacaksan hala gönder karşı ödemeli Atmaktan vazgeçtim sayende teşekkür ederim İletiyi paylaş Link to post
Gökhan Tongay 186 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Güle güle kullan montajın fotolarını bekliyoruz. Kaça aldın mercekleri ? intemo mu ? İletiyi paylaş Link to post
Erkan Kahya 283 Gönderildi: Ekim 25, 2014 2 metre filan belki daha az bi de koridor boyunda deneyeyim bakalım dediginiz doğru olabilirAmpülün fotoğraflarınıda bi yayınlar mısın? Birde neresini traşladın? 1 İletiyi paylaş Link to post
Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Su şekil aradaki 7 farkı bulun :)Soldaki orjinal hali sağdaki trasli Bu da kutusunun resmi İletiyi paylaş Link to post
Erkan Kahya 283 Gönderildi: Ekim 25, 2014 (düzenlendi) Güle güle kullan montajın fotolarını bekliyoruz. Kaça aldın mercekleri ? intemo mu ?Intemo degil g3 diye geçen yeni tip projektörler. Ekim 25, 2014 tarihinde Erkan Kahya tarafından düzenlendi İletiyi paylaş Link to post
Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Intemo degil g3 diye geçen yeni tip projektörler. İletiyi paylaş Link to post
Erkan Kahya 283 Gönderildi: Ekim 25, 2014 Sonuç 1 2 metrede rezalet ama Arkadaşımızın dediğini yaptım Evin balkonundan aşağı doğru tuttum ve sonuç iyiydi. Evet iki ampullede aynıydı sorun9. sayfada (tapatalk ile) aynı projektörle Oktay abinin çalışması var desenleri görebilirsin. Birde bunlar var http://i.imgur.com/sHj50WY.jpghttp://i.imgur.com/HJhYE7i.jpgBen hala sorunun ampülde olduğunu düşünüyorum:unsure: İletiyi paylaş Link to post
Gökhan Tongay 186 Gönderildi: Ekim 25, 2014 resimde görüntü duvara çok yakın o yüzden böyle görüntü çıkıyor ama bir 3 5 m mesafe olduğunda kırılması dahada netleşiyor.Sanırım sorun ondan kaynaklanıyor. İletiyi paylaş Link to post
Halil Şahin 16 Gönderildi: Ekim 26, 2014 bence sorun ampüllerde heleki traslanmış bende daha önce osramlarımın kenarından kırmıstım anca değiştirince sorun cözüldü.ampül değiştirmeni öneririm. traslamayı bir daha inceledim de sorunun %80 bu traslamadan gibi ampül yuvaya tam oturmayınca ışık zayıf kalıyor.. İletiyi paylaş Link to post
Gökhan Tongay 186 Gönderildi: Ekim 26, 2014 Uzak mesafe fotolarını koyarmısın bakalım . İletiyi paylaş Link to post
Oktay Toker 2.631 Gönderildi: Ekim 30, 2014 Yeni tip Hella mercekte ampul tutucusu kullanmadan takılan her ampulden bu görüntüleri alırsınız.Ampul tutucusunda bulunan egim çıkıntıları ampulü gerekli şekilde oturmasını sağlıyor.Ampul tutucusu varsa kullandığın ampulün odaklama kapsulü diyeyim orijinal ampullerdeki gibi aynı mesafede olmadığından bu görüntüyü alırsın.Odaklama için senin bu yaptıkların normal ama titreşim veya sarsıntı yapmayacak şekilde monte etmen lazım yoksa sürekli sıkıntı olur.ayrıca kötü hava şartlarında aracın önünde gerekli ışık net olmayacaktır.Uzak mesafede bu görüntü düzgün görünebilir ama yakın mesafe için bozuk bir ışık her zaman bozuk kalacaktır.Photon vesiare kaça aldın bilmiyorum ama aynı fiyata bence or,ijinal çıkma d2s çift ampulü kesinlikle rahatça alırdın. 1 İletiyi paylaş Link to post
Taner Eviş 67 Gönderildi: Ekim 31, 2014 Ustadlar değerli yorumlar için Teşekkürler Ampulleri bedavaya almıştım onda sıkıntı yokBalast ve ampul işini hallettim D2s aldım Su anki görüntüm nasıl acaba akşam da uzak resimlerini atıcam geç dönüşüm için k bakmayın nöbetler girdi araya Bu arada bana ampul tutucu gerekiyor Buyrun yeni ampullerle resim İletiyi paylaş Link to post