|
Merceksiz farlara xenon takılması ve
H1/H4/H7 tipi xenon kitlerle ilgili hiç bir mesaja forumda yer verilmemektedir. Detaylı bilgi ... Gece Uçuşu stickerının dağıtımı devam ediyor. Detaylı bilgi ... |
![]() |
Citroen C5'e uygun Xenon dönüşümü |
27.4.2010, 23:06
|
|
|
Far : Halojen
Otomobil : Citroen Model : c5 Şehir : Sivas Katılım : 27.4.2010 İletiler : 8 |
Arkadaşlar uzun süredir aydınlatma konusunda forumu takip ediyorum. Aracımda H7 xenon kit kullanıyordum ancak merceksiz olduğu için memnun kalmadım tekrar söktüm. Fakat halojenlerimden de memnun değilim..
Şuan tamamen kafam karışmış durumda... Aracıma mercek modifiye yapıcak kimseyi bulamadım görüştüklerim ise tam istediğim gibi olmayacağını söyledi. Bende orjinal mercekli farları almaya karar verdim ancak aklımda soru işaretleri var.Yardımcı olacağınıza eminim.. mercek modifiye yapılan araçlarda d1s kit kullanıldığı zaman aracın normalde halojen olan kıza-uzun kombinasyonu bu d1s merceğe nasıl uyarlanıyor?Daha doğrusu benim kısa uzun hareketim merceğin perdesini nasıl hareket ettiriyor? Benim alacağım mercekli farlara d1s kit nerden bulabilirim? |
|
|
|
28.4.2010, 10:04
|
|
|
Far : Xenon
Otomobil : Volkswagen Model : Yeni Transporter2010 Şehir : Ankara Katılım : 31.1.2009 İletiler : 182 |
Arkadaşlar uzun süredir aydınlatma konusunda forumu takip ediyorum. Aracımda H7 xenon kit kullanıyordum ancak merceksiz olduğu için memnun kalmadım tekrar söktüm. Fakat halojenlerimden de memnun değilim.. Şuan tamamen kafam karışmış durumda... Aracıma mercek modifiye yapıcak kimseyi bulamadım görüştüklerim ise tam istediğim gibi olmayacağını söyledi. Bende orjinal mercekli farları almaya karar verdim ancak aklımda soru işaretleri var.Yardımcı olacağınıza eminim.. mercek modifiye yapılan araçlarda d1s kit kullanıldığı zaman aracın normalde halojen olan kıza-uzun kombinasyonu bu d1s merceğe nasıl uyarlanıyor?Daha doğrusu benim kısa uzun hareketim merceğin perdesini nasıl hareket ettiriyor? Benim alacağım mercekli farlara d1s kit nerden bulabilirim? "İlker Kemal" ile önce bi görüş .Aracın orjinal fabrikasyon mercekli farı varsa tercihim ondan yana olurdu.Ama orjinal olmayıp uzak doğu üretimi olan mercekli farlardan bahsediyorsa aklından bile gecirme derim.Eğer ki söz ettiğin mercekli far orjinal değil ise ilker bey far ile ilgili nasıl hangi tür yapacağını farın yapısına göre belirler.Şahsen bana sen bana bırak keyfine bak demişti,çokta memnun olmuştum. -------------------- VW Daha İyisini Yapana Kadar Bununla İdare Ederim
|
|
|
|
28.4.2010, 11:39
|
|
|
Otomobil : Peugeot Model : 406 Şehir : İstanbul Katılım : 12.11.2005 İletiler : 4,025 |
Arkadaşlar uzun süredir aydınlatma konusunda forumu takip ediyorum. Aracımda H7 xenon kit kullanıyordum ancak merceksiz olduğu için memnun kalmadım tekrar söktüm. Fakat halojenlerimden de memnun değilim.. Şuan tamamen kafam karışmış durumda... Aracıma mercek modifiye yapıcak kimseyi bulamadım görüştüklerim ise tam istediğim gibi olmayacağını söyledi. Bende orjinal mercekli farları almaya karar verdim ancak aklımda soru işaretleri var.Yardımcı olacağınıza eminim.. mercek modifiye yapılan araçlarda d1s kit kullanıldığı zaman aracın normalde halojen olan kıza-uzun kombinasyonu bu d1s merceğe nasıl uyarlanıyor?Daha doğrusu benim kısa uzun hareketim merceğin perdesini nasıl hareket ettiriyor? Benim alacağım mercekli farlara d1s kit nerden bulabilirim? Sen bi-xenon mu yapmak istiyorsun ? D1S ampul tipidir bi-xenonla direkt bir alakası yok, sorun mercekle ilgili, bi-xenonun motorunu uzundan tetik alarak bağlayacaksın ve uzunları açtığın zaman motor siperi hareket ettirip xenondan uzunu açıcak. Önce ne tip mercek takılıcak ona karar verilmesi lazım, ampulu balastı bir şekilde bulursun. Tabii ki D1S mercek daha modern olucaktır. -------------------- |
|
|
|
2.6.2010, 3:16
|
|
|
Otomobil : Citroen Model : 2010 C5 1.6 HDi SX Şehir : Balıkesir Katılım : 2.6.2010 İletiler : 4 |
Merhaba arkadaşlar,
Araç: 2010 Citroen C5 SX modeli, bu hafta içinde teslim alıyoruz, bu arada Xenon da taktırmak istiyorum. 1) Bu araca uyumlu Xenon Kit var mıdır? (Bi-xenon istiyorum sanırım, hem kısa hem uzun.) 2) Varsa önereceğiniz çözüm nedir, ücreti sorun değil, yeter ki sorunsuz ve kaliteli olsun. 3) Takılacak Xenon aracın özelliklerini bozar mı? (Şöyle ki, mesela bu arabanın bir özelliği: "Virajda ekstra aydınlatma sistemi" diye bir sistem var, Xenon'dan sonra bu özellik bozulur mu?) Gerek sitedeki konuları okudum gerek internette araştırdım, ama işin içinden çıkamadım. Yardımınızı rica ediyorum. Saygılar. |
|
|
|
2.6.2010, 9:34
|
|
|
Otomobil : Ford Model : 1999 Mondeo Ghia Şehir : Nevşehir Katılım : 23.11.2006 İletiler : 2,131 |
Farlarınız mercekli değil ise xenon kullanmanız yanlış. Virajda ekstra aydınlatma sistemi dediğiniz uygulamada devreye giren sis gibi ikinci bir ampul yoksa, bu sistem çalızmaz olur... -------------------- |
|
|
|
2.6.2010, 11:33
|
|
|
Otomobil : Citroen Model : 2010 C5 1.6 HDi SX Şehir : Balıkesir Katılım : 2.6.2010 İletiler : 4 |
@Mehmet Özyürek
İşte gereği neyse onu yapalım diyorum, "ücreti sorun değil, yeter ki sorunsuz ve kaliteli olsun" diyerek bunu kastediyorum. Bi-Xenon deniyor sanırım, yani farları komple değiştirmek istiyorum. Mercekli istiyorum tabii ki. Bu ileti Özkan Doğan tarafından 2.6.2010, 11:44 yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
2.6.2010, 12:00
|
|
|
Otomobil : Ford Model : 1999 Mondeo Ghia Şehir : Nevşehir Katılım : 23.11.2006 İletiler : 2,131 |
Bi-Xenon deniyor sanırım, yani farları komple değiştirmek istiyorum. Mercekli istiyorum tabii ki. Bu durumda yapmanız gereken, orjinal mercekli far bulmak, ya da Forumdan İlker ile irtibata geçip farlarınıza mercek taktırmaktır.. -------------------- |
|
|
|
2.6.2010, 12:35
|
|
|
Citroen forumuna da konu açmıştım, bu araca uygun Bi-Xenon 3500 TL civarı tutuyormuş, ben en fazla 1500TL civarı düşünmüştüm.
Xenon maceram başlamadan bitmiş oluyor. Çözüm önerilerinize açığım. Mesela bu aracın 2.0 Exclusive modelinde bulunan orijinal Xenon sistemi aracıma olmaz mı? http://www.citroenim.net/forum/showthread....4215/index.html Bu ileti Özkan Doğan tarafından 2.6.2010, 12:35 yeniden düzenlenmiştir. |
|
|
|
2.6.2010, 22:53
|
|
|
Otomobil : Peugeot Model : 406 Şehir : İstanbul Katılım : 12.11.2005 İletiler : 4,025 |
1- Bu araca uyumlu kendi orjinal xenon farı vardır. Servis yoluyla temin edebilirsiniz.
2- Orjinal farın açılması ve mercek montajı yapılması alternatifi çok daha ucuza iyi sonuç verir. İlker Kemal ya da Yusuf Gür ile temasa geçin. 3- Ne yaptığınıza ya da ne kullandığınıza bağlı olarak diğer özellikler bozulur ya da bozulmaz. Diyelim ki mercekli farda virajda sağa sola dönen dinamik viraj farı vardır ama senin şu anki farında dönme özelliği olmayan statik viraj farı kullanılmıştır. Denemek gerekir. -------------------- |
|
|
|
2.6.2010, 23:09
|
|
|
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
![]() ![]() |
2 kullanıcı bu başlığı okuyor (2 Misafir)
0 üye:
| Tarih: 7.9.2010 - 12:08 |

27.4.2010, 23:06